Rabla pentru electrocasnice. Începe o nouă sesiune în care se acordă vouchere

Reprezentanții Ministerului Mediului anunță că de luni, 15 iulie, va începe a treia sesiune de înscriere în programul Rabla pentru electrocasnice, prin care se pot obține vouchere de până la 400 de lei în schimbul aparatelor vechi.

Este vorba despre voucherele care au fost rezervate în sesiunea a doua, dar nu au fost folosite. Potrivit regulamentului, un astfel de tichet expiră în 15 zile.

Programul Rabla pentru electrocasnice s-a dovedit a fi un succes la ediţia de luna trecută, Administraţia Fondului pentru Mediu emiţând peste 124.000 de vouchere de care au beneficiat circa 74.000 de persoane fizice.

Fondurile alocate, în valolare totală de 40 de milioane de lei nu au fost cheltuite în totalitate, motiv pentru care a fost lansată cea de-a doua sesiune, iar acum urmează a treia sesiune.

Prin Rabla pentru electrocasnice se oferă vouchere de până la 400 de lei pentru un aparat de aer condiționat, mașină de spălat, frigider sau televizor, dacă au eficiență energetică mare.

Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicaţiei electronice pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;
  • 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);
  • 300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.
  • 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi A+;
  • 400 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.