Putin a purtat o geacă de 12.500 de euro în timpul discursului de pe stadion. Puloverul avea și el un preț exorbitant

vladimir putin
Sursa: Captură YouTube (Global News)

În timpul discursului ținut pe stadion cu ocazia împlinirii a 8 ani de la cucerirea Crimeii, președintele rus Vladimir Putin a purtat o geacă a unei case de modă din Italia ce costă 12.500 de euro, relatează publicația britanică „The Telegraph”.

Informația privind prețul exorbitant al hainei purtate de Putin a apărut prima dată pe serviciul de mesagerie Telegram.

Pe sub geacă, președintele rus a purtat un pulover alb pe gât care a avut și el un preț uriaș: 3.800 de euro.

Geaca lungă până la genunchi este creată de casa de modă Loro Piana, și se vinde în magazinele din Rusia pentru 1,4 milioane de ruble. Haina este fabricată din lână și cașmir matlasat, cu căptușeală din puf alb de gâscă și tivuri din piele de capră.

Se pare că Vladimir Putin, care oficial câștigă 70.000 de euro pe an ca președinte al Rusiei, este un admirator al brandului Loro Piana. În trecut, el a purtat un trening în valoare de 3.000 de euro de la această casa de modă.

Într-un interviu oferit publicației „Repubblica”, antreprenorul italian Pier Luigi Loro Piana, fondatorul casei de modă, a declarat că situația a creat o situație „stânjenitoare din punct de vedere uman”.

„Grupul din care face parte Loro Piana s-a distanțat deja (de Rusia – n.r.) și este solidar cu poziția Europei vizavi de tragedia umană care are loc”, a mai spus Piana.

De la începutul lunii martie, grupul LVMH (de care aparține și Loro Piana), a întrerupt furnizările către Rusia și și-a închis magazinele din această țară pe termen nelimitat.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.