Putin a anulat asaltul asupra Azovstal din Mariupol, dar cere menținerea asediului: „Să nu zboare nicio muscă”

Vladimir Putin
Vladimir Putin. Sursa: Kremlin.ru

Vladimir Putin a anunțat, joi, că anulează asaltul asupra combinatului Azovstal, unde se află acum rezistența din Mariupol. Însă i-a cerut ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, să mențină starea de asediu. „Închideți această zonă industrială, astfel încât nici musca să nu treacă, a declarat Putin, potrivit BBC.

Putin a explicat că anularea asaltului asupra combinatului siderurgic Azovstal este pentru a salva viețile militarilor ruși. De asemenea, Putin a mai spus că „eliberarea Mariupolului” este un „succes”, potrivit Hotnews.ro.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, Rusia ar forța un succes în Ucraina înainte de 9 mai, când Moscova sărbătorește Ziua Victoriei din Al Doilea Război Mondial.

Acest lucru ar putea afecta amploarea și rapiditatea cu care derulează operațiunile militare în perioada imediat următoare, a transmis ministerul britanic al apărării.

O astfel de victorie ar fi preluarea definitivă a orașului Mariupol, unde soldații ucraineni încă mai rezistă la complexul metalurgic Azovstal, unde s-au refugiat și civili.

În același timp, în raportul zilnic al ministerului britanic se mai arată că trupele rusești avansează în zonele din Donbas către Kramatorsk, care continuă să fie ținta bombardamentelor.

De asemenea, a fost înregistrată o activitate intensă a forțelor militare aeriene ale Rusiei, care susțin astfel ofensiva terestră din estul Ucrainei.