Putem merge la picnic sau iarbă verde după 15 mai? Răspunsul ministrului Vela

FOTO: MabelAmber/Pixabay.com
FOTO: MabelAmber/Pixabay.com

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut noi precizări și a răpsuns la mai multe întrebări legate de ridicare unor restricții după 15 mai. Ministrul a răspuns la 7 întrebări adresate pe contul său de Facebook de către cetățeni.

Una dintre întrebări a fost legată de ieșirea la iarbă verde. „Putem merge, începând cu data de 15 mai, la iarbă verde, având în vedere că ieşim din localitate, la vreo 5 kilometri?”

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Ministrul a mai precizat că, în acest caz, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

De asemenea, după 15 mai, declaraţiile pe proprie răspundere nu vor mai fi necesare, a mai spus ministrul. Însă, la întâlnirile cu prietenii, trebuie evitată formarea grupurilor mai mari de trei persoane şi respectată distanţa socială.

Ministrul a mai spus că nu este impusă o limită de municipiu sau județ după 15 mai.

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Dragi prieteni,Am revenit cu o parte din răspunsurile promise. Sper ca ele să vă fie de folos!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 6 mai 2020

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.