Purtarea măștilor ar putea deveni obligatorie și în spații deschise

ludovic orban
Foto: Captură Facebook

Ludovic Orban a declarat că autoritățile discută despre mai multe măsuri pe care ar urma să le ia în următoarea perioadă. O parte dintre acestea se referă la limitarea programului pentru terase și cluburi, dar și obligativitatea purtării măștii și în spații deschise, în zone aglomerate, precum piața sau faleza.

Declarațiile premierului au fost făcute în contextul în care a fost întrebat despre aglomerația de pe litoral.

„Există mai multe măsuri în analiză – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă.

De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru stuații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a spus Ludovic Orban, întrebat care sunt măsurile care vor fi luatre pentru evitarea aglomerației pe litoral.

Premierul a mai spus că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat încă o decizie. „Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a mai spus șeful Executivului.

De asemenea, Ludovic Orban a mai spus că săptămânal are loc o întâlnire cu miniștrii și cu reprezentanții instituțiilor de control în care este analizat raportul fiecărei entități și se stabilește planul de măsuri pe săptămâna următoare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.