Purificatoare de aer. De ce este important să aveți parte de aer curat

Purificatoare de aer. Foto: Philips
Purificatoare de aer. Foto: Philips

Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății arată că aerul din casele noastre este de la două până la cinci ori mai poluat ca aerul de afară. Purificatoare de aer sunt aparatele care îndepărtează alergeni, precum particulele mici de praf, dar și polenul.

Purificatoare de aer: Poluanţii din interior pot fi produşi când găteşti, faci curat sau dacă ai un animal de companie. Cărțile și piesele de mobilier pot emana gaze şi compuşi organici volatili.

Mai mult, purificatoarele și umidificatoarele de aer au ca rol prevenirea dezvoltării mucegaiului, a bacteriilor și a virusurilor. Nivelul de umiditate al casei tale ar trebui să fie între 40 şi 60%.

Alergiile ne afectează în proporţie de 30 – 35%. Aerul din casele noastre poate fi un factor declanşator, deoarece aerul din interior deseori conţine particule fine (PM 2.5), polen şi alţi alergeni. Aceste purificatoare de aer filtrează particule ultrafine, cu dimensiuni de până la 20 de nanometri (0,00002 mm), inclusiv alergeni, bacterii şi particule.

Senzorul inteligent măsoară şi arată calitatea aerului şi umiditatea din interior pentru controlul în mod automat. Aparatul funcţionează pentru un număr setat de ore şi se opreşte automat la sfârşitul intervalului setat.

Umidificatoare de aer. Beneficii

Aerul uscat din cameră provoacă disconfort și iritații, iar aerul condiționat, pe timp de vară, contribuie la uscarea acestuia. Un umidificator de aer ține la distanță simptomele alergice, la fel ca iritațiile din zona nasului, gâtului și ochilor.

Apa poate să conțină minerale, calciu și magneziu, iar unele umidifcatoare pot păta piesele de mobilier. Există și modele care previn acest reziduu, controlând umiditatea cu ajutorul unor particule foarte fine de apă, asigurat de un proces natural de evaporare.

5 motive pentru care ai nevoie un purificator de aer

1. Aerul purificat vă ajută să evitați dezvoltarea unor probleme medicale asociate cu poluarea aerului. Printre acestea sunt astmul, alergiile și bolile cardiovasculare.

2. Un aer mai curat, de o calitate mai bună, vă va da energie în activitățile domestice. Aerul poluat duce la oboseala plămânilor și, în consecință, a întregului corp.

3. Studiile au arătat că părul de pisică sau de câine, cât și puful păsărilor, reprezintă o mare parte a poluării aerului. Dacă aveți animale domestice, trebuie să știți că și ele au nevoie de aer curat, dar, în același timp, vă expuneți unor probleme grave de sănătate.

4. Dacă respirați un aer curat, vă ajutați și intelectual, deoarece plămânii funcționează mai bine și mai mult oxigen ajunge la creier. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți într-o stare bună de spirit. Un aer curat este foarte important pentru persoanele creative sau responsabile.

5. Prevenția este cea mai valoroasă ramură a medicinei. Este importantă, în special, în cazul copiilor. Bebelușii sunt susceptibili unor boli pulmonare și fizice care pot fi mult agravate de un aer poluat. Purificatoarele de aer vă pot ajuta să vă protejați sănătatea întregii familii.