Psihoza „ambulanței care fură copii” se întoarce. O scriitoare a fost agresată în Capitală

Ambulanța pentru literatură FOTO: Facebook via Hotnews.ro
Ambulanța pentru literatură FOTO: Facebook via Hotnews.ro

Scriitoarea Doina Popescu-Brăila a fost agresată de un grup de persoane în zona Gării de Nord din Capitală, pentru că se afla într-o mașină care arată ca o ambulanță, potrivit Hotnews.ro.

Atacatorii au presupus că este vorba despre o așa-zisă ambulanță care fură copii.

Scriitoarea realizează un circuit intitulat „Salvați literatura”, iar pe mașina pe care o folosește în campanie scrie „Ambulanța pentru literatură”.

Potrivit Poliției Capitalei, incidentul a avut loc pe 4 iulie, în jurul orei 23:30. „La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii Secţiei 3, iar din primele verificări s-a stabilit că femeia, care dormea într-o autospecială inscripţionată cu însemne specifice ambulanţei, staţionată în faţa unui imobil de pe raza sectorului 1, a fost lovită de cinci bărbaţi.

Poliţiştii i-au identificat pe aceştia şi i-au condus la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru audieri”, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Scriitoarea a primit îngrijiri medicale de specialitate la secția de poliție, dar a refuzat să fie dusă la spital.

Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, şi tragerea vinovaţilor la răspundere penală.

La faţa locului s-au deplasat atât poliţişti de la ordine publică, cât şi forţele speciale de intervenţie, pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică.

În mai multe transmisii live pe Facebook, făcute azi noapte, se poate observa cum câteva sute de persoane s-au strâns în fața secției 3 de Poliție, oamenii făcând apel ca lumea să iasă în stradă ca să nu se mușamalizeze cazul, după ce a fost prinsă persoana care folosea ambulanța să fure copii, potrivit Hotnews.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.