PSD vrea să îl pună președinte al Senatului pe Șerban Nicolae

Foto: Serban Nicolae / Facebook

Șerban Nicolae ar putea ocupa a doua funcție în stat, fiind o alegere evidentă pentru PSD după ce Senatul României a fost condus, în ultimii ani, de Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu.

Șerban Nicolae a obținut votul majorității parlamentarilor PSD, învingându-i pe Radu Oprea, Nicolae Bădălău și Titus Corlățean, într-un vot secret.

Propunerea PNL pentru șefia Senatului va fi Alina Gorghiu, care în acest moment ocupă funcția de vice-președinte al camerei superioare a Parlamentului.

Președintele Senatului va fi ales miercuri, prin votul plenului.

Șerban Nicolae, al doilea om în stat?

Senatul a rămas fără președinte, după ce Curtea Constituțională a decis că alegerea lui Teodor Meleșcanu a fost neconstituțională, după o sesizare depusă de parlamentarii ALDE, PNL, PMP și UDMR.

Meleșcanu a fost ales din partea PSD, deși nu făcea parte din grupul lor parlamentar, iar ALDE, partidul unde ”activa”, avea un alt candidat, fapt care încălca regulamentul camerei.

Pentru a deveni al doilea om în stat, Șerban Nicolae, care s-a remarcat în ultimii ani ca autor și promotor al controversatelor reforme făcute de PSD în Justiție, are nevoie doar de 69 de voturi din partea senatorilor.

În improbabila posibilitate ca Șerban Nicolae să fie învins de Alina Gorghiu, liberala va deveni prima femeie ce ocupă funcția de președinte al Senatului din istoria României.