PSD vrea să facă mii de schimbări în bugetul pentru 2021

Foto: Opinia Timișoarei
Foto: Opinia Timișoarei

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că parlamentarii social democrați vor depune „câteva mii de amendamente” la legea bugetului de stat. Acesta mai spune că Guvernul condus de Florin Cîțu pune povara austerității pe salariații bugetari, pensionari, copii și studenți.

Grindenau a prezentat „alternativa PSD” la legea bugetului propus de Guvernul Cîțu într-o conferință de presă. Aceasta a precizat că diferența dintre viziunea PSD și cea a coaliției de guvernare constă în creșterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor și creșterea bazei de impozitare.

„Consiliul fiscal i-a spus lui Cîţu că nu poţi creşte o economie doar cu austeritate şi tăieri. Este nevoie şi de o creştere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (…) Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei. Astfel, povara austerităţii este pusă pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Aici este diferenţa majoră de viziune între noi şi Guvern”, a declarat duminică Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a prezentat câteva dintre amendamentele pe care PSD le va propune în Parlament la legea bugetului pe domenii precum Sănătate, Educație sau agricultură.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.