PSD vrea să dea jos Guvernul

FOTO: Gov.ro

FOTO: Gov.ro

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, joi, că PSD va depune o moțiune de cenzură atunci când Guvernul va modifica legea pensiilor publice prin ordonanță de urgență. Olguța Vasilescu a precizat că Biroul Permanent Naţional interimar al PSD a luat această decizie joi.

„Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o ordonanţă de urgenţă, iar în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură”, a anunţat Vasilescu, într-o conferinţă de presă. Vasilescu a a mai spus că PSD se va asigura că are voturile necesare înainte să depună moțiunea de cenzură.

Liderii PSD critică Guvernul pentru împrumuturile pe care le-a făcut în acest an și spun că sunt bani pentru creșterea pensiilor.

„De unde bani pentru mărirea cu 40%? Guvernul PSD s-a împrumtat cu 17 miliarde de euro în 3 ani iar PNL în 6 luni s-a imprumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară o nouă autostradă, nu au crescut veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sanatate. Noi am reușit să scădem datoria publică, iar cei de la PNL au reușit să se împrumute și au dus datoria publică la 39%. Nu pot să vină să spună că nu au bani”, a mai declarat fostul ministru al Muncii.

În legătură cu avertismentele venite din partea Comisiei Europene și a instituțiilor financiare, Olguța Vasilescu susține că după creșterea cu 40% a punctului de pensie, ponderea pensiilor în PIB ar ajunge la 11%, în timp ce media în UE este de 13%.

„Cum Dumnezeu acum ei nu sunt în stare să găsească bani. Am tot auzit că am fost un guvern iresponsabil când am făcut această lege. Acum se acordă 7% din PIB, după ce va fi implementată legea se va ajunge la 11,7% din PIB. Iar media europeană este de 13% din PIB. (…) Aș vrea să cerem guvernului Românei să respecte legea. Ei au cerut persoanelor vârstince să respecte legea și să stea în casă. Acum e timpul să o respecte și ei”, susține fostul ministru al Muncii.

Premierul Ludovic Orban a spus, săptămâna trecută, că pensiile vor crește, însă cu un procent pe care economia îl permite. Orban a evitat să spună dacă punctul de pensie va crește din septembrie cu 10 sau cu 40 de procente, așa cum prevede legea votată de PSD.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version