PSD vrea să ancheteze ”posibila fraudare” a alegerilor europarlamentare

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că va discuta alături de colegii de coaliție despre înființarea unei comisii parlamentare de anchetă a alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Fifor susține că inițiativa vine după ce au fost vehiculate informații în spațiul public potrivit cărora votul ar fi fost fraudat. Astfel, PSD – care a pierdut alegerile, clasându-se la patru procente în urma PNL, și la doar o zecime de procent în fața USR – vrea să ancheteze situația.

Reamintim că în ziua alegerilor, PSD era condus de Liviu Dragnea, care a primit o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru o infracțiune în strânsă legătură cu frauda electorală.

”Nu ne dorim să avem un vot în Diaspora cum am avut în 2009, un vot la trei secunde cum am avut, de pildă, la Ambasada de la Paris, un vot aproape de necontrolat sau un vot ca la Bruxelles. Urmărim și noi cu foarte mare atenție tot ce a apărut în spațiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor din 26 mai”, a declarat Mihai Fifor la Antena 3.

”Am discutat, și probabil că vom avea ca temă în cadrul unei ședințe de coaliție și ideea aceasta a înființării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai. Pentru că la urma urmei cred că este necesar ca toată lumea să știe că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme, aceste probleme să poată fi evidențiate”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

Ceea ce pare o negare a realității se poate transforma într-o nouă inițiativă absurdă a PSD, care se vede pierzând tot mai mult teren în ceea ce privește scorul electoral.