PSD vrea două zile pentru referendumul legat de familia tradițională

FOTO: GreatNews
FOTO: GreatNews

Potrivit unor surse citate de G4Media.ro, PSD ar dori două zile de vot pentru referendumul legat de modificarea Constituției în ceea ce privește familia tradițională.

Guvernul ar urma să adopte în acest sens o ordonanță de urgență, săptămâna viitoare. Potrivit sociologului Alin Teodorescu, la urne trebuie să se prezinte 6,1 milioane de români cu drept de vot pentru ca referendumul să fie declarat validat.

Acesta a spus pentru Republica.ro că nici dacă „se va întinde pe două zile, referendumul nu va fi validat”.

„Tema propusă este confuză și neinteresantă pentru marele public. În sondaje avem declarații de participare de circa 50% și declarații de aprobare de circa 80%.

Însă modelele statistice de comportament electoral ne arată că se vor prezenta la vot între 4 și 5 milioane de electori care vor vota în majoritate covârșitoare DA.

Prin urmare, referendumul nu va fi validat, fiind necesare circa 6,1 milioane electori prezentați la urne”, a spus Alin Teodorescu, potrivit Republica.ro.

Cele mai recente date ale Autorității Electorale Permanente arată că sunt 18.917.495 de cetățeni români cu drept de vot. Potrivit legii, ca referendumul să fie validat e nevoie ca 30% din numărul total de alegători să se prezinte la urne, adică aproape 5,7 milioane de persoane cu drept de vot.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.