PSD vrea comisie parlamentară pentru anchetarea evenimentelor din 10 august

Cine este Mihai Fifor FOTO: Captură video gov.ro
Mihai Fifor FOTO: Captură video gov.ro

Ministrul Apărării Mihai Fifor a spus că PSD va susține propunerea europarlamentarului Dan Nica de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă a evenimentelor din 10 august.

Fifor a declarat că europarlamentarul PSD Dan Nica a fost amenințat cu moartea după ce a lansat această propunere. De asemenea, ministrul Apărării spune că viitoare comisie parlamentară va ancheta și declarațiile președintelui Klaus Iohannis referitoare la proteste.

”Colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urma votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă”, a scris Fifor, precizând că susține cu tărie inițiativa.

Mihai Fifor: ”O campanie fake news, inclusiv în presa internațională”

Într-o postare pe Facebook, ministrul Apărării se întreabă: ”Cui foloseşte ce s-a întâmplat? Aşa trebuie să înceapă şi orice discuţie despre ziua de 10 august”.

Fifor mai susține că ”nu are rost să aducem dovezi, este plin internetul de atenţionări prin care participanţii la miting erau sfătuiţi să nu vină cu copiii în Piaţă, dar şi de chemări la violenţe, respectiv la răsturnarea puterii politice legitime”.

Ministrul Apărării spune că începând cu ziua de 11 august ”a fost declanşată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internaţională”.

”Cine se face vinovat de modul iresponsabil în care a fost deturnat protestul paşnic al celor din Piaţă Victoria? De ce această disperare că PSD-ALDE să nu guverneze şi în 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României? Toate acestea sunt întrebări care solicita răspunsuri imediate, pentru că, atât românii cât şi comunitatea internaţională să ştie adevărul”, a mai scris Mihai Fifor.