PSD vrea alegeri anticipate. Marcel Ciolacu: ”Suntem pregătiți pentru orice”

Marcel Ciolacu. Foto: cdep.ro / PanchoS / Wikipedia.org

Liderii PSD s-au sucit: Vor alegeri anticipate! În urma discuțiilor purtate azi de șefii social-democrați, alegerile anticipate nu mai par să îi mai sperie pe șefii ”marelui bolnav” al politicii românești.

Puși în fața unui Guvern Orban 2 identic cu prima variantă, un pas important făcut de liberali către forțarea alegerilor anticipate, liderii PSD par să accepte situația, dar vor să câștige și ceva de pe urma ei.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a catalogat situația politică din acest moment drept ”o mascaradă”, adăugând, într-o scurtă conferință de presă, că ”PSD este pregătit pentru orice fel de alegeri.

Ciolacu a răspuns ironic când a fost întrebat despre posibilitatea alegerilor anticipate: ”O singură recomandare: Să aibă grijă să nu pună în ziua cu Bacalaureatul copiilor. Suficient le-am răscolit viețile”.

În ceea ce privește procesul de formare al noului guvern, pesediștii sunt dispuși să tergiverseze mult procesul.

„La câte tâmpenii au făcut miniștrii, o să fie mai distractive audierile”, a adăugat Ciolacu.

PSD vine după cele mai slabe rezultate obținute la urne în istorie, fiind un partid care contează, în acest moment, doar pe votul a unu din cinci alegători români.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban 2 va fi programat până la finalul lunii februarie.

Pentru declanșarea anticipatelor trebuie ca Parlamentul să respingă în termen de 60 de zile două propuneri consecutive de premier.