PSD și ALDE au desființat SMURD într-un oraș cu multe accidente rutiere

FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook
FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook

În luna septembrie, Consiliul Local Podu Iloaiei, în care majoritatea o deține PSD și ALDE, a anunțat intenția de a închide unitatea SMURD din localitate.

Potrivit jurnaliștilor de la ZiaruldeIași.ro, în cei nouă ani de funcționare, peste 4.300 de intervenții a efectuat echipajul SMUD, cifră care demonstrează cât de utilă este unitatea de intervenție în acest oraș care aparține de județul Iași.

Cei care s-au opus închiderii unității de intervenție au prezentat în septembrie și o listă cu 3.000 de semnături de susținere, strânse de echipajul SMURD de la cetățenii din Podu Iloaiei.

Însă Consiliul Local a decis să nu mai susțină SMURD. „Vă anunțăm cu regret că astăzi, prin votul consilierilor locali, unitatea noastră, SMURD PoduI loaiei, nu mai există! Am fost desființati, cu toate că luni de zile s-au făcut demersuri să fim menținuți pe posturi. Oficial, în caz că va fi nevoie de intervenția promptă a SMURD, va trebui să aștepți salvarea de la Iași. Suntem fără cuvinte și fără vlagă după ce am văzut că deranjăm, că stăm „pe capul” primarului si viceprimarului.

Domnilor consilieri locali care ați votat ca noi să nu mai fim, vă dorim să nu ajungeți în situația de a vă lupta cu secundele pentru a rămâne în viață!!! Prin votul dumneavoastră ați arătat că sunteți la fel ca și superiorii care vă dictează cum să votați!

Dragi locuitori ai orașului care ne-ați fost alături, vă multumim! Misiunea noastră se încheie aici pentru că așa au vrut primarul, viceprimarul și consilierii PSD, PMP și ALDE. Ne-au susținut si nu au votat desființarea noastră consilierii: Alexa, Costin, Condrea, Ipate și Lupu”, transmit reprezentanții SMURD Podu Iloaiei, pe pagina lor de Facebook.

Prin oraș trece o porțiune de drum considerată, potrivit statisticilor din 2016, o rută pe care se întâmplă foarte multe accidente. Mai exact, această porțiune este pe locul 3 în topul drumurilor cu cele mai multe accidente. Foarte multe accidente din Podu Iloaiei sunt cu victime dintre pietoni, chiar pe treceri semnalizate, din cauza vitezei autovehiculelor.

Primarul Constantin Istrate spunea, în septembrie, că motivul principal pentru închiderea acestui serviciu este lipsa finanţării, cauzate și de dezinteresului celorlalţi primari, care nici nu au venit la întâlnirile cu parlamentarii şi cu preşedintele Consiliului Județean Iași.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.