PSD și ALDE amână numirea miniștrilor: Discuții despre programul de guvernare

Viorica Dăncilă Sursa foto: psd.ro
Viorica Dăncilă Sursa foto: psd.ro

Coaliția PSD și ALDE nu se grăbește cu stabilirea componenței noului cabinet, la a cărei șefie a fost propusă și acceptată Viorica Vasilica Dăncilă, dar în același timp vorbește despre modificarea ”perfectului” program de guvernare, cu care partidul condus de Liviu Dragnea a câștigat alegerile parlamentare, în urmă cu un an de zile.

Formarea celui de-al treilea Guvern al coaliției PSD-ALDE nu este discutată astăzi în cadrul adunării partidului, ci alte chestiuni, mai importante.

”Am avut niște discuții și ieri, unele telefonice, altele pe la București. Părerea a fost că ne-am grăbi dacă azi am stabili miniștri. Am stabilit de ieri că nu discutăm pe ministere și miniștri. Am început discuții despre programul de guvernare”, a spus Liviu Dragnea, care a schimbat deja doi premieri și are de gând să facă și câteva schimbări de miniștri.

”Cam o treime din guvern se va împrospăta”, mărturisea și primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-o emisiune televizată. Cu o aproximare similară a venit și Cătălin Rădulescu, deputatul-mitralieră: „Cam un sfert dintre miniştri vor pleca şi vor fi înlocuiţi. Cred că de data asta se va face o analiză serioasa, astfel încât să fie puşi miniştri cu expertiză”.

Nu se așteaptă mari surprize în ceea ce îi privește pe cei care vor fi schimbați, cei mai vizați fiind miniștrii de la Sănătate, Transporturi și Turism.

Pe lista scurtă a celor care ar putea vină în locul lor sunt: Răzvan Cuc (Transporturi), Eugen Teodorovici (Fonduri Europene), Cosmin Preda sau Ionuţ  Vulpescu ( Cultură), Ecaterina Andronescu (Educaţie), scrie Adevărul.

Cabinetul Dăncilă va fi anunțat, cel mai probabil, vineri, după ultimele negocieri interne. Cel mai probabil, printre victimele acestor schimbări de frondă, va fi și celebrul Gabriel Petrea, Ministrul pentru Dialog social.

Rămâne de văzut dacă va fi redus numărul de ministere, care în prezent este la 28.

Primul sondaj după căderea lui Tudose. Cu cine ar vota românii dacă ar fi alegeri acum