PSD a renunțat la mitingurile din acest weekend, când va fi înmormântat Regele Mihai

regele mihai mitinguri psd
Foto: Jozef Trylinski - Kawalerowie Orderu Zwyciestwa / Wikipedia / psd.ro

După ce Casa Regală a anunțat că Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, Partidul Social Democrat (PSD) a transmis că nu va mai organiza mitingurile care erau programate pentru finalul acestei săptămâni.

Sâmbătă, 9 decembrie, vor avea loc funeraliile Regelui Mihai la Curtea de Argeș.

„În aceste momente triste pentru toată națiunea, este mai important să ne gândim la ceea ce ne unește, la dezideratele la care aspiră toți românii, de aici din țară și de pretutindeni. Prin urmare, PSD anunță oficial că nu va mai organiza mitingurile care erau programate pentru finalul acestei săptămâni”, se arată în comunicatul de presă al PSD.

„În aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestății Sale, drept pentru care PSD își va suspenda toate acțiunile politice prevăzute pentru această perioadă și să arătăm respectul cuvenit”, au transmis social-democrații.

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat și el „profund întristat de veste morții Regelui Mihai”.

„Sunt profund întristat de vestea morții Regelui Mihai! Lunga sa suferință nu a putut atenua șocul acestei vești. Aceasta este dovada cea mai palpabilă a prezenței Regelui Mihai în sufletele noastre, a importanței sale pentru noi, românii. Golul pe care îl lasă în urmă este imens. Imensă este însă și contribuția Regelui în cel de-al Doilea Război Mondial și în salvgardarea destinului românesc”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

„Regele Mihai a luptat pentru o Românie întreagă, democratică și europeană, care-și respectă propria tradiție și propriile valori naționale. Testamentul său politic este limpede și nu avem decât să-l urmăm toți, indiferent de convingerile politice! Dumnezeu să-l odihnească!”, a mai spus el.

Regele Mihai I s-a stins din viață marți, 5 decembrie, la locuința sa din Elveția. El va fi înmormântat la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, alături de soția sa Regina Ana, care a murit anul trecut.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.