PSD nu se lasă: ”Amnistia și grațierea se fac, nu se discută”

Claudiu Manda. Foto: gov.ro

Senatorul PSD Claudiu Manda, președintele Comisiei de control a SRI din Parlament, crede că ”argumentele” pentru o inițiativă atât de controversată precum cea a amnistiei și grațierii, care ar scăpa basma curată numeroși politicieni acuzați de fapte de corupție, trebuie să fie comunicate după ce ordonanța de urgență își va face efectul.

”Eu am înțeles că trebuie să vedem dacă există altă posibilitate decât amnistie și grațiere pentru ca persoanele care nu au avut un proces corect, sau care au fost, au avut dosare făcute în funcționarea cu biniomul și care sunt nevinovați să nu mai fie nici cercetați, nici în pușcărie. Mi se pare corectă această abordare”, a declarat Manda, care și-a însușit bine mesajul transmis aseară de șeful său, liderul PSD, Liviu Dragnea.

”Amnistia și grațierea se fac, nu se discută. După ce se fac, se aduc și argumentele necesare. E o chestiune pe care Guvernul, dacă o dă, o dă cu argumentele necesare, nu stăm să facem o dezbatere despre subiect”, a mai spus Claudiu Manda.

Mulți dintre beneficiarii acestei măsuri ar fi chiar politicienii din PSD și ALDE, care ar scăpa de acuzațiile de corupție și de unele sentințe deja pronunțate.

Mai mult, Manda a spus că Guvernul nu îl va anunța pe președintele Klaus Iohannis despre ordinea de zi a măsurilor pe care le va lua.

”Președintele Klaus Iohannis poate să participe la ședințele de Guvern și poate să conducă ședințele de Guvern dacă sunt pe ordinea de zi a acelor ședințe chestiuni care vizează competențele domniei sale, apărare, ordine publică, nu mai le știu exact acuma pe toate, sunt prevăzute în Constituție. Dacă nu au legătură cu domeniul de competență al domniei sale, am înțeles că Guvernul a spus că nu o să-l anunțe, motiv pentru care cred că a procedat corect”, a mai declarat Manda, la Parlament.