PSD își anunță azi candidatul pentru alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă, mare favorită!

Partidul Social Democrat, care a dat țării un singur președinte, pe Ion Iliescu, va anunța azi candidatul pentru alegerile pentru Palatul Cotroceni de la sfârșitul acestui an.

Decizia urmează să fie luată azi, în cadrul Biroului Politic Național al PSD, de la ora 11:00. Mare favorită pentru a obține desemnarea este Viorica Dăncilă, după ce Eugen Teodorovici a anunțat că nu dorește să mai candideze, iar Gabriela Firea și-a anunțat susținerea pentru candidatul PSD.

Decizia finală de validare a candidatului va fi luată în cadrul Congresului PSD din 3 august, însă, cel mai probabil, candidatul ales azi va fi cel care va încerca să îl învingă pe Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

Alături de Viorica Dăncilă, pentru susținerea PSD se luptă și deputatul Liviu Pleșoianu, dar și senatorul Șerban Nicolae.

Viorica Dăncilă a anunţat că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta dorința partidului.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pare să se fi resemnat cu ideea că nu va fi omul împins spre Cotroceni de PSD și a anunțat că va face campanie pentru partid, eliminând varianta unei candidaturi independente.

Alesul PSD pentru alegerile prezidențiale se va lupta atât cu președintele în funcție, Klaus Iohannis, cât și cu Călin Popescu Tăriceanu, de la ALDE, și cu Dan Barna, candidatul USR-PLUS.