PSD contestă starea de alertă la CCR. Marcel Ciolacu: ”Furi ce furi, dar până la urmă trebuie să ai o limită”

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul interimar al Partidului Social Democrat, a anunțat că va depune o sesizare de conflict constituțional între Parlament și Guvern pe tema prelungirii stării de alertă.

”Categoric, mâine (n.r. – luni) o să depun conflict instituţional, deoarece restrângerea de drepturi cetăţeneşti, se specifică foarte clar în Constituţie, se face numai şi numai prin Parlament, prin lege”, a declarat Ciolacu la B1 TV.

”Calea aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament, este cea mai proastă. Într-un fel, au impus prin forţă această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară şi nu numai, fără o dezbatere publică. Repet – au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă fără vot în Parlament”, a adăugat șeful PSD.

Ciolacu a completat: ”Adică furi ce furi, dar până la urmă trebuie să ai o limită”.

”Nu poţi să deschizi păcănelele şi să ţii bisericile închise. Marea problemă este că în continuare au rămas spitalele închise pentru ceea ce înseamnă bolile cronice, acest lucru trebuia specificat foarte clar în prelungirea stării de alertă. Trebuia precizat foarte clar în HG cum funcţionează spitalele pentru bolile cronice”, a spus Ciolacu.

Dacă premierul liberal Ludovic Orban a spus că toți cei care cred că Guvernul a manipulat cifrele pandemiei ”sunt duși cu capul”, Ciolacu și-a apărat teoria ”raportărilor false” astfel: ”Nimeni nu ştie câţi români au fost testaţi până acum. În 4 iunie au făcut 13.000 de teste şi au dat că au avut 238 de cazuri, asta înseamnă 1,77% cred. Pe 8 iunie, când se apropia votul la starea de alertă, au testat cel mai puţin, 3.000 de români, şi au dat că au fost descoperiţi 125, adică 4,30 şi ceva la sută. Deci este clar că se joacă cu cifrele”.

”Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar: poate noi, politicienii, mai minţim, dar cifrele niciodată nu mint”, a mai spus președintele interimar al PSD.