PSD contestă Raportul MCV la Curtea Europeană de Justiție

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Deputatul PSD Nicușor Halici, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a declarat că Guvernul va contesta raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare la Curtea Europeană de Justiție.

Acesta crede că României i s-a făcut o nedreptate. Raportul MCV a atras atenția că au fost înregistrate anumite regrese în domeniul Justiției din România, majoritatea provocate de reformele inițiate de PSD și ALDE.

„Dreptate sperăm să obţinem, dreptate pentru români! Din păcate, ce se întâmplă azi în România e un regres pentru România. Europa are dublu standard. Ne simţim neîndreptăţiţi de prevederile din MCV. Ce spun? Că spun că s-au derulat foarte repede dezbaterile pe MCV. Opt luni e puţin? De ce nu spun că una din condiţiile acestui raport e revocarea procurorilor DNA. Au secţii DNA în Europa? Raportul MCV spune că încălcăm drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Nu, vrem doar să apărăm drepturile fundamentale”, a declarat Nicuşor Halici.

Și premierul Dăncilă a criticat raportul Comisiei Europene

”Trebuie să spun că sunt dezamăgită şi revoltată. Dezamăgită pentru că nu e corect atât timp cât argumentele României nu sunt luate în considerare. Am mers în PE, am vorbit cu domnul Timmermas şi am spus lucruri pe care nu poate spune că nu le ştie, şi mă refer la protocoale. Eu nu pot accepta sub nicio formă acea recomandare în care CE impune să suspendăm procedura de numire”, a precizat Viorica Dăncilă la Antena 3.

”Mi se pare că, prin rezoluţia nedreaptă adoptată ieri şi prin publicarea raportului MCV, care reprezintă un pumn aplicat suveranităţii naţionale în materie de legiferare internă, UE a ridicat din nou un zid între Vestul şi Estul Europei. România şi românii nu merită un asemenea tratament! Este greu de înţeles introducerea unor condiţionalităţi pentru România, sub pretextul afectării progreselor în justiţie! Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţenilor sunt respectate, şi nu să reprezinte un tărâm al abuzurilor”, a declarat și vice-priministrul Paul Stănescu.

Acesta crede că românii au devenit un ”sac de box”, după ce au fost atrași în jocul unor politicieni cu diferite interese personale.