PSD ar putea pierde guvernarea. Câte voturi ar fi strâns Opoziția

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Partidele din Opoziție ar avea, pentru prima dată în actuala legislatură, șanse reale să demită guvernul PSD printr-o moțiune de cenzură.

Potrivit unor surse din PNL, citate de Digi24.ro, moțiunea de cenzură ar putea fi votată de 242 de parlamentari, cu 9 mai mult decât necesarul de 233. Până acum, liberalii au reușit să-i atragă de partea lor pe cei de la USR, PMP și UDMR. Urmează ca în zilele următoare să poarte discuți și cu ALDE și Pro România.

Fără ALDE și Pro România, partidele de opoziție au 181 de parlamentari, iar de la minorități ar strânge doar 3 semnături din 17, potrivit Digi24.ro. Pro România are 28 de parlamentari, iar ALDE are 21. Însă de la ALDE nu ar susține moțiunea 7 parlamentari, printre care și Teodor Meleșcanu.

Dacă moțiunea de cenzură va fi depusă săptămâna viitoare, între 16 și 20 septembrie ar putea fi citită și votată în plenul reunit al Parlamentului.

„Avem de-a face cu o criză politică în care guvernele care au fost instalate după alegeri, de la o majoritate confortabilă, şi-au pierdut majoritatea în Parlament. În cursul săptămânilor viitoare va fi depusă o moţiune de cenzură, care ar putea duce la căderea Guvernului, dacă toţi actorii politici care dau declaraţii vor acţiona în conformitate cu declaraţiile lor politice, deci este posibilă o schimbare de Guvern în România.

Sigur, nu e o certitudine că se va întâmpla, că la nivelul Parlamentului oricând pot apărea surprize”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la evenimentul „Investor Days”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.