PSD anunță că e gata să preia guvernarea și că va pica mâine Guvernul Orban

Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro
Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu spune că „social-democrații sunt pregătiți să preia guvernarea până la alegerile parlamentare”.

„Românii s-au săturat de promisiunile unor realizări grandioase pentru că au văzut că așa ceva nu se întâmplă. Vor să li se spună onest care sunt obiectivele care se pot face, chiar dacă sunt mai mici, într-un interval decent. Noi nu suntem PNL care a propus o fițuică cu obiective SF cu mii de kilometri de autostradă și alte investiții fantasmagorice, apoi ne-a anunțat că va reporni economia de pe un teren de golf cu promisiuni pentru anul 2030”, declară Sorin Grindeanu.

Grindeanu a declarat că „fiecare parlamentar va avea mâine pe pupitrul său programul de guvernare al PSD”. „Ne-am pregătit în ultimele luni organizând zeci de focus grupuri pentru a înţelege mai bine care sunt aşteptările românilor”, a spus el. Prim-vicepreşedintele PSD a vorbit de necesitatea luării unor măsuri care să fie aplicate cât mai curând, până la alegerile parlamentare de la finalul anului.

„Ni se pare firesc să venim în primul rând cu măsuri gata să fie aplicate luna viitoare sau peste două-trei luni, nu peste doi-trei ani, asta mai ales pentru că guvernul care se va instala este unul cu un mandat extrem de scurt – până la alegerile din decembrie”, a mai declarat Grindeanu.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban va fi dezbătută și votată mâine, 31 august, într-o ședință la care vor participa deputații și senatorii. Moțiunea este susținută până acum de PSD, ALDE și Pro România. PMP și USR au anunțat că nu vor participa la vot, iar UDMR se va decide în ziua dezbaterii moțiunii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.