PSD, ALDE și Pro România ar putea avea un candidat unic la prezidențiale. Ce spune Dăncilă

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Noul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că partidul pe care îl conduce așteaptă sondajele de opinie în privința unui candidat pentru alegerile prezidențiale.

„Am spus că avem sondaje de opinie și pe măsură ce vom primi aceste sondaje vom vedea ce formulă îmbrățișăm. (…) În politică trebuie să existe democrație, poți să negociezi cu orice partid, nu putem îngrădi dreptul unui partid de a discuta cu alte partide”, a spus ea, întrebată ce părere are despre discuțiile dintre liderul ALDE și Victor Ponta.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, luni, că a discutat cu Victor Ponta despre propunerea acestuia ca PSD, ALDE și Pro România să meargă în alegerile prezidențiale cu un candidat comun și consideră că aceasta ar fi ”cea mai bună soluție”.

„Am evaluat variantele pentru prezidențiale și confirm ce a spus el. (…) Cea mai bună soluție este de a avea un candidat unic”, a comentat Tăriceanu.

Întrebat dacă crede că el ar putea fi candidatul agreat, Tăriceanu a comentat că tatonările sunt mai vechi în ceea ce privește desemnarea unui candidat comun, însă a adăugat că timpul îi presează și o soluție va trebui identificată cât mai curând posibil.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat pentru Digi24 că partidul său își dorește ca la aleerile prezidențiale partidul său să aibă un candidat comun cu PSD și ALDE și l-a nominalizat pe Sorin Cîmpeanu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.