PSD a decis pe cine trimite în lupta pentru Cotroceni

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Viorica Dăncilă va fi candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Decizia a fost luată de conducerea partidului. Pentru o susținere mai largă, Dăncilă a avut întâlniri cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și președintele Pro România, Victor Ponta.

Însă, decocamdată, cele două partide nu au anunțat dacă sunt de acord să o susțină pe Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni.

Singurul contracandidat puternic al Vioricăi Dăncilă era primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care și-a anunțat intenția de intra în cursa din interiorul partidului săptămâna trecută. Înainte de ședință, aceasta ar fi avut o discuție cu Viorica Dănciă și Mihai Fifor.

Primarul general al Capitalei a declarat că nu se pune problema să-și retragă intenția de a intra în cursa internă din PSD pentru o candidatură la președinție.

„Am venit la şedinţa Biroului Permanent şi la cea a Comitetului Excutiv, vreau în primul rând să vorbesc cu colegii mei. Nu se pune acum în discuţie problema unei retrageri pentru că nu am de ce, nu am vrut altceva decât ca PSD să prezinte în faţa românilor, în special în faţa membrilor de partid, ca o formaţiune politică democrată în care sunt permise dialogurile.

Iată că am avut aceste discuţii şi în cadrul statutar şi au fost acele replici prin mass media, dar gândurile au fost întotdeauna pozitive pentru formaţiunea politică. Cred că totul s-a desfăşurat cu bun simţ”, a afirmat Firea, la începutul şedinţei conducerii PSD, întrebată dacă are de gând să renunţe la candidatura la preşedinţie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.