PSD a „ars” primul răzvrătit. „Mi-am amintit de inchiziție!”

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

„Azi e o zi foarte importantă pentru viața mea, sunt de peste 20 de ani în partid și azi am asistat la o decizie profund nedreaptă, mi-am amintit de inchiziție și de ideea în care dacă exprimi o opinie automat ești condamnat, pentru că ai o opinie. Delictul de opinie a devenit ceea ce ați aflat azi”, a declarat Valeriu Zgonea, după ce a aflat că a fost exclus din PSD.

Zgonea a fost îndepărtat din rândul social-democraților cu unanimitate de voturi în Comitetul Executiv Național al partidului și nu a primit dreptul de a contesta această decizie.

Valeriu Zgonea ar urma să piardă și sprijinul politic pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților și se zvonește că locul său ar putea fi luat de Victor Ponta.

Zgonea a fost criticat de mai mulți lideri PSD, apropiați ai lui Liviu Dragnea, după ce i-a cerut demisia, în urma condamnării definitive la 2 ani de închisoare cu suspendare din dosarul Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de președinte.

„PSD e un partid de oameni onesti si serioși, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceștia. Acesta este dreptul lor. Și nu o abstracție.

A fi lider înseamnă a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere și speranță. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme”, a declarat Valeriu Zgonea, săptămâna trecută, după pronunțarea instanței.

Recomandările editorilor GreatNews: