Protestele anti-corupție din România se viralizează în toată lumea. 1 milion de oameni așteptați

proteste internaționale 12 februarie
Foto: Captură video World Agains Corruption / Facebook

După ce presa internațională a tratat pe larg amplele proteste anti-corupție din România, o comunitate de tineri români și-a propus acum să aducă subiectul corupției în prim-plan și în alte țări din lume, încurajându-i pe locuitorii din diferite colțuri ale lumii să protesteze împotriva corupției mâine, 12 februarie.

Un mare protest anti-corupție va avea loc mâine seară în Piața Victoriei din București, pe rețelele de socializare avansându-se numărul de 1 milion de participanți care vor veni în piață duminică.

În paralel, grupul de tineri români îi încurajează pe cetățenii întregii lumi să protesteze alături de ei pe data de 12 februarie, începând cu ora 5 P.M.

Iată apelul românilor, publicat pe pagina de Facebook a evenimentului „World Against Corruption”:

„Viitorul este în mâinile noastre. Din România în întreaga lume: HAIDEȚI SĂ PROTESTĂM ÎMPREUNĂ!

Indiferent unde locuiești, vino alături de cauza noastră: o lume fără corupție!

Creează un eveniment în piața centrală din orașul tău și participă la o mișcare globală. Distribuie fotografiile și video-urile pe pagina evenimentului.

Haideți să milităm pentru valorile adevărate și să fim împreună O SINGURĂ VOCE!”.

Pe Facebook au fost publicate și mai multe filmulețe în limbile engleză, spaniolă, sârbă, poloneză, italiană, maghiară, olandeză, germană și bulgară, care conțin imagini din timpul protestelor din România.

Până acum s-au anunțat evenimente în Milano, Haga, Munchen, Viena, Varșovia și Birmingham.

“O comunitate de oameni care s-au unit prin împărtășirea acelorași idei încearcă să folosească spotlight-ul pus pe România de media internaționale printr-o initiațivă interesantă: un eveniment internațional de susținere a luptei anti-corupție”, a explicat pentru GreatNews Corina Constantinescu, implicată în promovarea evenimentului.

proteste intrenaționale 12 februarie
Titluri din presa internațională despre protestele din România. Foto: World Against Corruption / Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.