Jandarmeria a confiscat materialele aduse de un tânăr care voia să protesteze la paradă

proteste
Foto: Andreea Dogar

Jandarmeria a confiscat materialele aduse de un tânăr care voia să protesteze împotriva Guvernului la parada militară de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf.

„Ne aflăm la Arcul de Triumf. Am trecut de controlele Jandarmeriei și Brigăzii Anti-tero. Din păcate, am mai avut niște flyere cu mine. Domnul căpitan de la Jandarmerie a refuzat să mi le lase pe motiv că nu avem voie să le avem în rucsac, fără a le împărți”, a comentat un reprezentant al televiziunii online Rezistența TV.

Anterior, pe rețelele de socializare fuseseră anunțate mai multe proteste pentru această dimineață, la Arcul de Triumf din București.

„Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale să participe la Parada Militară de Ziua Naţională a României din București! Nu vă acceptăm la această zi specială pentru România! Veți fi huiduiți de românii care muncesc pentru țară!  Voi ați furat și ați distrus țara! Voi veți plăti!”, avertizau organizatorii.

În schimb, alți internauți s-au arătat nemulțumiți de această propunere și au spus că parada militară organizată de Ziua Națională nu este un moment potrivit pentru proteste anti-guvernamentale.

Parada militară organizată astăzi în București s-a încheiat fără incidente. În total, în cadrul paradei au defilat 3.500 de militari români și străini.

La paradă au fost aduși și câteva sute de susținători ai PSD din mai multe județe din țară. Oamenii au fost aduși cu autocarele din județe precum Bihor, Hunedoara, Caraş-Severin, Buzău, Prahova sau Călăraşi, iar în timpul festivităților ei au afișat panouri de susținere a social-democraților.

În această seară sunt anunțate proteste în București și în mai multe mari orașe din țară. În capitală, protestatarii vor merge în Piața Victoriei, unde vor scanda împotriva Guvernului PSD și a lui Liviu Dragnea. Evenimentul anunțat pe Facebook pentru ora 18.00 poartă numele „România MOARE”, un joc de cuvinte ce face trimitere la Ziua Națională.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.