Protest la Chișinău: Ușa Guvernului, spartă cu un buzdugan!

Omul cu buzduganul a fost oprit de polițiști. Foto: Realitatea.md / Facebook

Un participant la protestul veteranilor din Republica Moldova a spart, cu un buzdugan, geamul de la intrarea în clădirea Guvernului de la Chișinău.

Înainte de a învârti de câteva ori buzduganul în aer, pe deasupra capetelor răzleților oameni ai forțelor de ordine din fața clădirii Guvernului de la Chișinău, veteranul a strigat: ”La luptă!” și ”La o parte!”.

El a spulberat o ușă de sticlă, fiind îndepărtat de un singur polițist, înainte de a produce și alte stricăciuni. Câteva mii de veterani cer demisia Guvernului, încarcerarea președintelui Dodon și scandează eterul slogan ”Jos trădătorii!”.

Protestatarii au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și pe strada Pușkin din Chișinău și vor să-și negocieze revendicările – printre care și un cuantum minim al pensiei – față în față cu guvernanții. Aceștia din urmă refuză să primească și presa la discuții.

Clădirea Guvernului a fost înconjurată de forțe de ordine, în timp ce veteranii scandează că nu vor se vor întoarce la casele lor până când nu vor obține ce își doresc.