Protecția Copilului Galați, după cazul fetei pline de sânge: Nu a fost vorba de viol

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Conducerea Direcției pentru Protecția Copilului Galați susține că nu este vorba despre un viol în cazul fetei de 14 ani filmată în timp ce era în stradă plină de sânge, fără ca doi polițiști, care se aflau într-o mașină, să intervină. Pe de altă parte, medicii de pe ambulanța care au preluat-o pe fată au declarat că adolescenta le-a spus acestora că a fost violată.

Directorul adjunct de la Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, a declarat la Digi24 că fata a plecat cu bilet de voie din centrul de plasament și s-a întâlnit cu prietenul ei în vârstă de 15 ani, cu care a avut „un act sexual consimțit”.

„Fata este în afara oricărui pericol în acest moment și asta este cel mai important. Copilul a fost învoit, a plecat cu bilet de voie în oraș, a fost la prietenul ei, pe care îl are de aproximativ o lună. La ora actuală, ancheta a decelat că actul sexual a fost consimțit, băiatul fiind în vârstă de 15 ani”, a declarat directorul adjunct DGASPC Galați.

Acesta a mai spus că a vorbit cu fata „imediat după intervenția chirurgicală”. „Am stat de vorbă (cu fata n.r.) imediat după intervenția chirurgicală. A fost consiliată psihologic, s-a discutat cu ea și, din ceea ce ne-a relatat, nu a fost vorba de viol”, a mai spus Ciprian Groza. El a ținut să precizeze că, „din punct de vedere legal”, fata a plecat corect din centrul de plasament, cu bilet de voie, între orele 17.00 și 20.00.

La Inspectoratul Județean de Poliție Galați a început o anchetă după ce doi polițiști au fost filmați în weekend în timp ce asistau din mașină, fără să intervină, pentru a ajuta o fată plină de sânge.

Varianta celor de la spital

Directorul Ambulanței Galați, Mihai Polinschi, precum și de surse din Spitalul Județean de Urgență din Galați, au declarat pentru HotNews.ro că fata le-a spus medicilor de pe ambulanță că a fost violată. El a mai spus că fata era în șoc hemoragic în momentul în care a fost preluată de ambulață și că „putea să moară”.

„Victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Nu a folosit acest cuvânt, dar se înțelegea că a fost agresată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat declarația, nu este treaba noastră, ci a Poliției. Fata era în șoc hemoragic în momentul în care a fost preluată de ambulanță, putea să moară. Diagnosticul este o ruptură vaginală”, a declarat Polinschi pentru HotNews.ro.

Adolescenta a avut nevoie de transfuzie de sânge. Angajați din Spitalul Județean Galați au declarat pentru sursa citată că fata a spus că a fost agresată în momentul în care a ajuns la spital.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.