Prostestul Diasporei. Ce spune Carmen Dan despre sesizarea Jandarmeriei la DIICOT

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

Ministrul Carmen Dan a declarat că un proces verbal este tot ce ar depus Jandarmeria Română la DIICOT. Reprezentanții instituției spun că forțele de ordine ar fi dejucat în seara zilei de 10 august, în Piața Victoriei, o lovitură de stat.

„Cred că fiecare are dreptul să depună o sesizare sau o plângere parchetul competent dacă consideră că sunt motive întremeiate.

Jandarmeria a depus într-adevăr o sesizare în care a expus o serie de date şi fapte rezultate în urma analizelor care s-au făcut la nivelul Jandarmeriei române şi cred că sunt îndreptăţiţi să facă lucrul acesta, pentru că ei sunt, până la urmă, cei care au avut un rol important şi determinant în gestionarea evenimentelor de la 10 august”, a declarat Carmen Dan.

Întrebată dacă sunt elemente care ar putea duce cu gândul că a avut loc o tentativă de lovitură de stat, ministrul Dan a spus că este „mai degrabă un proces-verbal” depus la Parchet și că mai multe detalii ar trebui să dea anchetatorii.

„Au depus un înscris care semnalează anumite aspecte. Numiţi-l sesizare, numiţi-l proces-verbal… Este un înscris care a fost înregistrat la DIICOT”, a precizat Carmen Dan.

Jandarmeria invocă un articol din Codul penal care pedepsește dur „schimbarea ordinii constituționale, care pune în pericol securitatea națională”.

Mai exact, Jandarmeria acuză oficial o tentativă de lovitură de stat, ce susțin și liderii PSD în ultima vreme. Pedepsele pentru această încălcare a legii sunt între 10 și 20 de ani de închisoare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică la Antena 3 că instituțiile statului n-au greșit cu nimic când au intervenit în forță în Piața Victoriei, pe 10 august, având suficiente elemente „ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.