Mihai Tudose o ignoră pe Carmen Dan. Șeful Poliției rămâne în funcție

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose, la o zi după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut demisia. Cătălin Ioniță, propus drept înlocuitor, a refuzat preluarea funcției.

Carmen Dan a cerut ieri demisia mai multor lideri din Poliția Română, în urma evoluției cazului polițistului pedofil. Premierul Mihai Tudose nu îl va demite pe şeful Poliţiei, acordându-i acestuia un termen de o săptămână în care să efectueze un raport complet al situației.

”Am avut o discuţie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul. Am înţeles de pe surse că noua propunere şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia. Şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile luate de domnia sa pentru remedierea situaţiei. Ceea ce trebuie remarcat este că acel făptaş a fost totuşi prins în două zile”, a spus Tudose.

Chestorul Cătălin Ioniță (42 de ani), șeful Direcției Generale Anticorupție și propunerea ministrului Carmen Dan pentru preluarea funcției de șef al Poliției Române, a refuzat numirea. El a fost adjunct şi apoi director al structurii care se ocupă cu investigarea fraudelor economice (Direcţia de Fraudelor devenită ulteror Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice).

După o întâlnire de o oră, șeful Poliției Române a plecat de la Palatul Victoria fără să facă vreo declarație. Mihai Tudose a anunțat decizia pe care a luat-o în privința acestuia, că nu îl va schimba din funcție, în debutul ședinței de Guvern de astăzi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a propus schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, după ce agentul de poliţie Eugen Stan, care este acuzat că a abuzat sexual doi copii în scara unui bloc din cartierul Drumul Taberei, a fost prins.

Carmen Dan s-a declarat nemulțumită de explicațiile primite de la Poliție în cazul agentului suspectat de pedofilie, criticând „abordarea superficială” a cazului și faptul că nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru situație.

Printre cei cărora Carmen Dan le-a cerut ”să facă un pas în spate” este și șeful Serviciului Omoruri București, Radu Gavriș, care criticase dur modificările pe care coaliția PSD-ALDE vrea să le facă asupra Codurilor de Procedură Penală.

Aceeaşi măsură îl vizează şi pe şeful Departamentului Control Intern, din Brigada Rutieră.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.