Proprietarul „La Plăcinte” a fost reținut de procurorii din Republica Moldova

FOTO: allmoldova.com
FOTO: allmoldova.com

Proprietarul rețelelor de restaurante „La Plăcinte” și „Andy`s Pizza”, care s-au extins și în România, Andrei Tranga, a fost reținut vinerea trecută de către procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din Republica Moldova.

Potrivit Deschide.md, Andrei Tranga este învinuit de șantaj și a fost reținut pentru 30 de zile. De asemenea, în acest caz au mai fost arestate câteva persoane.

Presa din Republica Moldova scrie că săptămâna trecută mai multe redacții de știri au primit un mail cu un material în care este descrisă o schemă privind deposedarea de afacere a lui Viorel Varzari, patronul unui firme care produce cisterne din oțel inoxidabil pentru industria vinicolă și agroalimentară.

Potrivit Deschide.md, în scrisoare se precizează că afaceristul ar fi fost șantajat de Andrei Tranga, doi cetățeni ruși și unul italian. De asemenea, autorul scrisorii mai spune că în acest caz ar fi fost implicat și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Acesta din urmă a spus despre acuzații că sunt o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organelor de urmărire penală. La scurt timp după izbucnirea scandalului, Viorel Morari a demisionat.

De asemenea, i-a solicitat Procurorului General să inițieze o anchetă pentru verificarea celor ce i se impută, iar pentru a asigura corectitudinea investigației și pentru a nu prejudicia imaginea instituției și-a anunțat demisia din funcția de conducere pe care o deține. Morari și-a început mandatul de șef al Procuratorii Anticorupție în 2016, în baza unui concurs public pe care l-a câștigat.

Lanțul de restaurante „La Plăcinte” a intrat în România în toamna lui 2013, iar în doar doi ani a ajuns la afaceri de 25 de milioane de lei și la 12 unități în București și în alte patru mari orașe din țară, potrivit ZF.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.