Proprietarul Asos și Bestseller și-a pierdut 3 copii în Sri Lanka

Miliardarul danez Anders Holch Povlsen, cel mai mare acționar al magazinelor de fashion Asos și Bestseller, și-a pierdut trei din cei patru copii în atacurile teroriste din Sri Lanka. Familia miliardarului se afla în vizită în Sri Lanka. Decesul celor trei copii a fost anunțat de BBC.

Pe lângă cele două mari magazine, Anders Holch Povlsen mai deține și numeroase proprietăți imobiliare în Marea Britanie.

Autoritățile din Sri Lanka sunt acum în căutarea celor care se fac vinovați de comiterea valului de atentate sinucigașe comise de Paște în mai multe biserici și hoteluri. Până acum au murit 310 oameni, iar în jur de 500 sunt răniți, unii în stare foarte gravă.

Au fost arestați 40 de suspecți care ar avea legătură cu atentatele. În anchetă sunt implicate, alături de autoritățile din Sri Lanka, FBI și Interpol.

Televiziunile locale au difuzat, ieri, mai multe imagini surprinse de camere de supraveghere din zonă cu unii dintre atacatorii sinucigași.

Într-o filmare, prezentată și de CNN, se vede cum suspectul – un tânăr cu barbă, îmbrăcat occidental, cu un rucsac mare în spate – traversează o piață, la un moment dat se întâlnește cu un copil și îi pune afectuos mâna pe cap, își continuă calm drumul până la biserică, pătrunde printre oameni și se îndreaptă către altar. După acest moment s-a aruncat în aer în biserica Sfântul Sebastian din Colombo.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.