Proiectul unei asociații din România, finalist într-o competiție europeană. Unde îl poți vota

caiac asociație

Foto: rndr.ro

Un proiect dezvoltat de o asociație din România este finalist într-o competiție europeană de bune practici în mediul rural.

Proiectul din România poate fi votat la acest link (proiectul este ultimul din listă).

Competiția se numește Agricultural and Rural Inspiration Awards (ARIA), și celebrează proiectele finanțate prin Politica Agricolă Comună (PAC), ce stimulează dezvoltarea competențelor necesare în agricultură și zonele rurale prin învățare pe tot parcursul vieții, inovare și creșterea competitivității.

Premiile ARIA sunt o inițiativă a Rețelei UE pentru PAC. Anul acesta marchează cea de-a 5-a ediție a competiției, care – începând cu 2019 – evidențiază cele mai inspirate proiecte de dezvoltare rurală cofinanțate de UE.

În acest an, experții au selectat 24 de proiecte finaliste. Urmează votul popular, care este deschis până la data de 1 decembrie 2023.

Proiectul din România poate fi votat aici (este ultimul din listă).

Kayak – activitate sportivă nautică pentru toți

Asociația Sport Club Caiac SMile din Satu Mare și-a propus să adauge valoare comunității din zona GAL Someș-Codru din România prin înființarea unui serviciu nou și inovator pentru tinerii cu dizabilități, prin implementarea unui proiect finanțat prin PNDR 2020, cu un buget de 119.784 de euro.

În parteneriat cu un furnizor acreditat de servicii sociale, Asociația Noe Partium, proiectul promovează dezvoltarea abilităților de viață independente, consiliere și sprijin pentru tinerii vulnerabili și familiile acestora. Noutatea proiectului constă în implementarea unei terapii inovatoare și a unui program de activități denumit „Kayak – activitate sportivă nautică pentru toți”.

Un nou centru a fost echipat și este acum pe deplin operațional în conformitate cu cerințele grupurilor țintă (tineri din instituții de îngrijire și plasament, atât familii vulnerabile, cât și familii obișnuite).

Asociația implementează cu succes activități care facilitează incluziunea socială în societate prin dezvoltarea abilităților, încrederii și îmbunătățirea calității vieții participanților prin atenuarea riscului de excluziune socială.

Principalele rezultate sunt următoarele:

-Înființarea unui centru complet operațional.

Proiectul Caiac SMile, colaborativ, nou și inovator a ajutat la transformarea dizabilităților în abilități prin accesibilitate, infrastructură, incluziune socială și sporturi adaptative.

Proiectul își propune să sprijine tinerii vulnerabili (până la 18 ani) expuși riscului de excluziune socială cu servicii inovatoare pentru a le spori încrederea, stima de sine și oportunitățile de incluziune socială prin sport. Proiectul a aplicat o terapie inovatoare axată pe sporturi adaptive, cum ar fi caiacul și schiul.

Concret, proiectul Caiac SMile a vizat:

Promotorii proiectului au construit cu fonduri europene nerambursabile accesate prin PNDR 2020 un centru de zi accesibil și complet operațional. Proiectul a inclus achiziționarea de mobilier, facilități TIC, echipamente specifice pentru sporturi nautice și panouri solare pentru generarea de apă caldă.

Proiectul Caiac SMile implementat cu fonduri europene nerambursabile accesate prin PNDR 2020 creează și încurajează șanse egale pentru dezvoltarea de noi competențe, contribuie la integrarea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități și din familii vulnerabile, bunăstarea socială și sănătatea mintală a comunității, precum și promovarea beneficiilor climatice și de mediu. și crește potențialul zonei în ceea ce privește activitățile de recreere (tabere), educație și turism.

Proiectul Caiac SMile a creat o rețea de organizații de sprijin, antrenori, voluntari și donatori. Acestea au inclus departamente guvernamentale relevante (cum ar fi pentru Asistență Socială și Protecția Copilului), grupuri de sprijin și asociații de grupuri țintă pentru a participa și a ajunge la tineri și familiile lor.

Mai multe informații despre proiect găsiți aici.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version