Proiect. Limita de viteză în localități ar putea crește

Radarul LTI 20-20 TruCAM amendă
Foto: Radarul LTI 20-20 TruCAM

Un grup de senatori PSD propune modificarea Codului Rutier și cere ca limita maximă de viteză în localitate să fie crescută de la 50 km/h la 70 km/h.

„Limita maximă de viteză în localităţi este de 70 km/h pentru autovehiculele din categotria A şi B şi 60 km/h pentru celelalte categorii de vehicule, aşa cum sunt ele descrise în Anexa 1 la OUG nr 195-2002. (…)

Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, administratorul drumului poate stabili limite de viteză superioare numai cu avizul poliţei rutiere” se arată în proiectul de modificare a Codului Rutier.

Nu e prima dată anul acesta când se încearcă modificare legislației în acest sens. În luna mai, deputatul UDMR Marton Arpad a depus la Senat o propunere legislativă prin care cere să se elimine limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km/oră pe tot traseul unei localități și restrângerea acestei limitări la o distanță minimă necesară, care să nu depășească 3 kilometri.

Deputatul mai spune în expunerea de motive că există „limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată”, dar și „semnalizări interpretabile”. Acesta este de părere că o cauză importantă a producerii accidentelor rutiere este legată de formarea de coloane lungi de mașini care uneori se întind pe câțiva kilometri.

De asemenea, deputatul Cătălin Marian Rădulescu a anunțat în aceeași perioadă că intenționează să inițieze un proiect legislativ prin care să desființeze radarele Poliției Rutieră, susținând că românii „s-au săturat de acești pândari, care în loc să aibă rol de prevenție, stau ascunși ca niște șobolani să dea amenzi”.

Reacția deputatului Rădulescu, care a fost publicată pe pagina personală de Facebook cu greșeli gramaticale, a fost criticată de polițiștii de la Rutieră.

Vă invităm să faceți parte din comunitatea noastră de cititori

 

Alte articole din aceeași categorie:

Schimbări importante în legislația rutieră. Câte clase îți trebuie pentru permisul auto

Proiect de Guvern. Dispar mașinile de pe trotuare și noi reguli pentru ridicarea lor

Parcare revoluționară într-un oraș din România