Proiect de Guvern. Dispar mașinile de pe trotuare și noi reguli pentru ridicarea lor

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate pe baza unor noi reguli. Potrivit Profit.ro, ridicarea vehiculelor considerate că staționează neregulamentar poate fi aplicată în „toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară; în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării; pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 metri; în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice; în pante și în rampe; în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă”, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificația „Zona de staționare cu durata limitată” peste durata stabilită”.

De asemenea, pot fi ridicate și mașinile de pe trotuare. Staționarea vehiculelor se poate face doar dacă acel trotuar este amenajat în acest scop, prin marcaje și semnalizare corespunzătoare.

Parcările pe trotuare vor fi amenajate numai în anumite condiții. Trebuie să respecte dreptul pietonului de a utiliza spațiul „ce prin definiție îi este destinat, ori care contribuie la siguranța traficului”.

Dacă se amenajează o parcare pe trotuar, pietonul trebuie să aibă, pentru deplasare, un culoar de cel puțin un metru, iar parcarea nu este realizată la mai puțin de 10 metri de intersecții, stații de autobuz sau treceri de pietoni, mai precizează, din proiectul Guvernului, jurnaliștii de la Profit.ro.

Mașinile nu vor mai fi ridicate dacă în interiorul lor se află o persoană sau dacă, între timp, vine proprietarul.

Vor fi reguli noi și pentru bicicliști, care vor fi obligați să monteze mai multe elemente sau dispozitive care să-i facă vizibili în trafic. În plus, toți bicicliștii vor fi obligați să poarte cască de protecție când circulă pe drumurile publice.

Aparat nou. RAR va afla cât de tare poluează o mașină din mers, în trafic

https://greatnews.ro/o-noua-fabrica-componente-auto-oradea/