Proiect: Cel mai mare domeniu schiabil din România

muntii_fagaras
Munții Făgăraș / Foto: Saturnian Wikimedia Commons

Autoritățile locale din comuna Lisa, județeul Brașov, au un proiect ambiţios pentru amenajarea unei noi staţiuni turistice montane.

Proiectul prevede amenajarea celui mai mare domeniu schiabil din ţară în Munţii Făgăraş, la o altitudine de 2.400 de metri, care să fie deschis amatorilor de sporturi de iarnă mai mult timp decât pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei sau Poiana Brașov. Accesul la domeniul schiabil s-ar realiza cu ajutorul unei telegondole.

În total, pe versantul nordic al masivului Făgăraş ar urma să fie amenajaţi 68 de kilometri de pârtii, investiţia necesară fiind de peste 120 de milioane de euro, după cum a apreciat primarul Nicolae Greavu din comuna Lisa. Proiectul ar urma să se deruleze pe o perioadă de cinci ani.

„Avem prevăzute patru etape pentru implementarea acestui proiect care va genera o puternică dezvoltare economică şi turistică a întregii zone. Pentru finanţarea lui ne-am asociat cu Consiliul Judeţean Braşov şi dorim să accesăm fonduri europene. În acest an vom termina şi studiul de fezabilitate la care s-a lucrat doi ani. De asemenea, specialiştii au întocmit studii comparative ale temperaturii şi evoluţiei stratului de zăpadă de pe suprafaţa viitorului domeniu schiabil, în diferite perioade ale anului, astfel încât să avem o imagine clară asupra potenţialului zonei”, a explicat primarul din Lisa, citat de bzb.ro.

El a mai spus că proiectul a atras atenţia unei firme din Germania care s-a arătat interesată de exploatarea viitorului domeniu schiabil.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.