Programul „Primul Tractor”. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească fermierii

Statul vrea să îi ajute pe fermieri să îşi cumpere utilaje performante, cu condiția ca agricultorii să intre în asociaţii, relatează digi24.ro. Prin programul „Primul Tractor”, Ministerul Agriculturii are de gând să asigure jumătate din preţul de achiziţie.

În România, foarte multe dintre utilajele folosite de fermieri sunt vechi, motiv pentru care producţia de cereale este sub media europeană.

La ora actuală, o combină costă cel puţin 40.000 de euro, iar un tractor performat poate să ajungă la 80.000 de euro. Pentru a cumpăra astfel de utilaje performante, fermierii români sunt nevoiţi fie să se împrumute la bancă, fie să acceseze fonduri europene.

Autoritățile vor ca de programul „Primul Tractor” să beneficieze fermierii care se asociază.

În România sunt 193.000 de tractoare, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, iar mai bine de jumătate au durata de viaţă depăşită, mai notează sursa citată.

Condiţiile programului vor fi stabilite în această săptămână, în urma discuţiilor cu Ministerul Finanţelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Un român de 22 de ani, în Topul Forbes al celor mai valoroși tineri europeni
Locuri de muncă pentru șoferi. Salariile sar de 2.000 de euro net, se caută și începători

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.