Programul „Prima bicicletă”. Câți bani ar putea primi cei care vor să se deplaseze pe două roți

FOTO: FOTO: Jill Wellington/Pixabay
FOTO: FOTO: Jill Wellington/Pixabay

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat că în următoare ședință de COnsiliu General va supune dezbaterii un proiect de hotărâre prin care municipalitatea ar urma să acorde un voucher de 500 de lei celor care doresc șă-și cumpere o bicicletă.

„Pe bicicliştii din Bucureşti îi iubim, îi preţuim. Am pregătit deja proiectul şi îl vom supune dezbaterii în prima şedinţă a Consiliului General: vom acorda un voucher de 500 de lei celor care doresc să achiziţioneze o bicicletă şi vom declanşa o campanie de conştientizare a conducătorilor auto că nu sunt singuri în trafic şi trebuie să aibă grijă că sunt şi biciclişti sau motociclişti, pentru a preveni eventualele accidente”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferință de presă în care și-a prezentat bilanțul pentru primul an la Primăria Capitalei.

Primarul Firea a spus că va derula și proiecte, împreună cu cele șase primării de sector, pentru a construi și piste pentru bicicliști. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus că ar trebui rezolvată și problema pistelor pentru biciclete care nu sunt marcate.

„Sunt peste 10 kilometri de piste de biciclişti. Ele sunt făcute, dar nu sunt marcate ca piste. Mai trebuie doar marcate şi autorizate. Discutăm de porţiuni considerabile de pe 1 Decembrie, Grigorescu, Constantin Brâncuş, Camil Ressu, Lucreţiu Pătrăşcanu”, a declarat Robert Negoiţă, întrebat dacă în Sectorul 3 au fost sau nu amenajate piste pentru biciclişti.

La începutul lunii aprilie, Gabriela Firea anunța că lucrări la noi piste ar putea începe în trimestrul al doilea din 2018.

„A fost finalizat caietul de sarcini, parte a documentaţiei de atribuire, şi urmează a se lansa procedura de achiziţie publică pentru studiul de fezabilitate. Durata estimată pentru prestarea serviciului este de maxim 6 luni, la care se adaugă durata procedurii de achiziţie publică , termenele legale de aşteptare până la semnarea contractului în cazul unor eventuale contestaţii.

Etapa următoare este de aprobare în CGMB a principalilor indicatori tehnici – economici şi ulterior lansarea procedurilor de proiectare şi execuţie sistem de transport cu bicicletă şi servicii de consultanţă ptentru dirigentia de şantier. Nu cred că este posibil anul acesta să înceapă lucrările. (…) Din estimările mele lucrările încep în trimestrul doi din 2018”, a explicat primarul Gabriela Firea.

FOTO: Jill Wellington/Pixabay

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.