Programul „Prima baie”. Românii care au WC în curte ar putea primi bani de la Stat

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Deputatul PSD Aurelia Cristea cere Guvernului să demareze programul „Prima baie”, prin care fiecare familie care are acces la apă curentă să primească bani pentru a-și amenaja grup sanitar în locuință.

Potrivit Hotnews.ro, deputatul susține că prin această subvenție se vor „îmbunătăți statisticile privind igiena personală, de la igiena corporală, la spălat pe dinți”.

Într-un comunicat de presă se spune că deputatul Cristea a adresat o interpelare la prim-ministrul Cioloș referitoare la „posibilitatea susținerii de către Guvernul României a unui program național de tip Prima Baie, cu prioritate pentru mediul rural”.

Potrivit recensământului din 2011, 3,4 milioane de gospodării din România nu beneficiază de o baie funcțională. Aurelia Cristea propune acordarea unei subvenții de 200 de euro pentru fiecare gospodărie care își amenajează o baie. Cu acești bani ar urma să se cumpere „bunurile care asigură funcționalitatea unei băi, respectiv satisfacerea necesităților fiziologice și a curățeniei corporale în condiții igienice”, mai crede deputatul.

Aurelia Cristea propune acordarea unor vouchere speciale, valabile în magazinele care vor să se acrediteze, strict pentru o listă de produse.

Tichetele ar urma să fie valabile un, iar în cazul în care nu sunt folosite vor fi returnate.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: