Prognoză specială pentru București. Vijelii, vânt puternic, ploi, descărcări electrice, valul de căldură se diminuează

Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă pentru intervalul 18 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00.

În intervalul 18 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 9:00, valul de căldură, canicula și noaptea tropicală vor persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, urmând ca indicele temperatură-umezeală (ITU) să depășească pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 39 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări accentuate, intensificări ale vântului și vijelie, cu rafale în general de 50…60 km/h, averse și descărcări electrice.

În intervalul 19 iulie, ora 9:00 – 20 iulie, ora 10:00, valul de căldură se va diminua, dar va continua să fie caniculă, noapte tropicală, disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi
intensitatea fenomenelor meteorologice.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.