Prognoză specială pentru București. Caniculă, înnorări, ploi, vânt și descărcări electrice

FOTO: neja5/Pixabay.com
FOTO: neja5/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă în intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 10:00.

În intervalul 19 iulie, ora 9:00 – 20 iulie, ora 10:00, valul de căldură va diminua ușor, însă va continua să fie caniculă, disconfort termic accentuat și un indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 22…24 de grade, caracterizând o noapte tropicală. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse.

În intervalul 20 iulie, ora 9:00 – 21 iulie, ora 10:00, valul de căldură va continua să diminueze, dar încă va fi caniculă, disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 22…24 de grade, caracterizând o noapte tropicală. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informațiile transmise publicaului, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.