Profită de zilele tale libere: cum să-ți încarci bateriile în fiecare weekend

Foto: Shutterstock

O mare parte din timpul tău este petrecut muncind. Fie că e vorba de serviciu, treburi domestice sau diferite comisioane, aceste activități îți consumă mult mai mult decât realizezi. Tocmai de aceea, e important să profiți cât mai mult de zilele de relaxare, în special când vine vorba de sfârșitul săptămânii.

Weekendul îți oferă ocazia să te odihnești și să-ți încarci bateriile înainte de o nouă săptămână de muncă, motiv pentru care nu ar trebui să risipești acest timp pierzând vremea în fața televizorului. Există numeroase activități de weekend mult mai sănătoase și mai interesante, care te pot ajuta să te relaxezi și să te deconectezi mult mai ușor decât o poate face o emisiune de divertisment. Iată trei dintre acestea pe care le vei aprecia cu siguranță:

  1. Jogging-ul

Ideea de a ieși la alergat în timpul liber nu este nicidecum una nouă. Oamenii cunosc de multă vreme beneficiile unui program regulat de fitness asupra sănătății și aspectului nostru. Este clar că alergatul este o activitate sănătoasă și pozitivă pentru organism. În plus, nu este nici o activitate costisitoare. Nu ai nevoie decât de o pereche de pantofi sport confortabili și de vreme bună pentru a face asta.

Pe de altă parte însă, alergatul nu este o activitate distractivă pentru toată lumea. Pentru unii poate părea chiar ca o corvoadă. Însă acest lucru este greșit. Multe dintre persoanele care ies constant la alergat experimentează des ceea ce unii numesc „euforia alergătorului”. Conform Web MD, alergătorii pot experimenta stări psihologice de euforie, impresia de invincibilitate, o reducere drastică a disconfortului și chiar o distorsionare a percepției timpului. Iar toate acestea vin ca rezultat al activității de jogging.

  1. Pescuitul

Deși are mai puține beneficii pentru sănătate decât alergatul, pescuitul poate fi o activitate deosebit de relaxantă, în special pentru persoanele cu locuri de muncă foarte solicitante. Atunci când pescuiești, ești forțat să stai liniștit într-un singur loc și să aștepți. Spre deosebire de orele de la muncă, când suntem mereu grăbiți și ne confruntăm cu urgențe noi în fiecare zi, pescuitul poate fi un refugiu, pe care îl putem folosi ca să ne reculegem după o săptămână grea.

Pescuitul poate fi uneori plictisitor, în special atunci când nu prinzi niciun pește, dar asta este de dorit, mai ales pentru persoanele care lucrează intens. Oamenii au nevoie să se și plictisească din când în când, acesta fiind un mod pozitiv de a-ți relaxa mintea. Însă adevărata plăcere a pescuitului nu constă în capturi, ci în suspansul pe care îl experimentezi înaintea lor. Niciodată nu știi dacă vei prinde sau nu un pește când arunci momeala în apă, așa că nu știi cum va fi rezultatul. Pescuitul nu este unanim apreciat, însă cei care îl practică fac asta cu religiozitate. În consecință, ar fi o idee bună să încerci așa ceva măcar de câteva ori.

Odihna este foarte importantă pentru sănătatea organismului și ar trebui să ne asigurăm că avem parte de suficient somn în fiecare weekend, ca să putem fi pregătiți pentru noua săptămână.

  1. Vizitează un oraș nou

Atunci când suntem plecați de acasă nouă-zece ore pe zi și cinci zile pe săptămână e normal să fim tentați să le petrecem pe următoarele două acasă, în fața unui ecran. Rezultatul este că ne risipim tot timpul într-un singur oraș, și anume cel în care locuim. Cum ar fi însă dacă ai folosi weekendul pentru a schimba acest lucru?

Atunci când vine sfârșitul săptămânii poți opta pentru o schimbare de peisaj. În loc să-ți petreci după-amiaza la un reality show, ai putea încerca să vizitezi un oraș nou, indiferent că e vorba de unul mare sau unul mic. Poți începe cu orașe din apropierea ta și, pe măsură ce le vizitezi să descoperi altele noi, mai îndepărtate. Această activitate poate fi deosebit de plăcută. Vei avea ocazia să descoperi o sumedenie de lucruri noi, să cunoști oameni și locuri și vei avea parte de experiențe interesante. E o metodă grozavă de deconectare, dar și o cale prin care te poți dezvolta ca persoană.

Sursă foto: Shutterstock

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.