Profesorul în deszăpezire Dragnea. Ce spunea în urmă cu un an despre „troienele lui Cioloș”

În urmă cu un an, Liviu Dragnea scria o postare ironică la adresa Guvernului Cioloș, însoțită de o fotografia cu un om de zăpadă pe care l-a făcut împreună cu niște copii. Subiectul este același care ocupă, zilele acestea, cea mai mare parte a jurnalelor de știri: Deszăpezirea. „În ultimii ani, când venea viscolul, mă ocupam de deszăpezire și scoteam oamenii din nămeți. Acum, „se ocupă” Guvernul Cioloș… Noroc că au lăsat destule troiene, cât să pot face un om de zăpadă”, spunea în urmă cu un Liviu Dragnea.

Anul acesta, de deszăpezire se ocupă un „elev” al președintelui PSD, Liviu Dragnea, așa cum s-a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Poate n-aş fi putut să accesez toate pârghiile necesare şi nu este meritul meu acesta, este rodul unei munci de echipă, dar eu mecanismul intervenţiei în astfel de situaţii să ştiţi că l-am învăţat de la un bun profesor. Profesorul acesta se numeşte Liviu Dragnea, şi când era vicepremier al României coordona în acest mod comitetele naţionale pentru situaţii de urgenţă, eu fiind un prefect la început de mandat.

Şi în acel an, în Teleorman, am trecut peste inundaţii, peste viscole şi acesta era modul de acţiune şi modul în care vicepremierul de atunci, Liviu Dragnea, pregătea aceste acţiuni”, declara noul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, după prima rundă de deszăpezire.

Meteorologii anunță în continuare o vreme rea, cu ninsori, ger și viscol. Sud-estul țării este sub cod portocaliu de viscol puternic, iar alte 11 județe sunt sub cod galben. 50 de drumuri naționale, autostrăzile A2, A3 și A4, dar și 89 de drumuri județene sunt închise la ora aceasta.

Județele Brăila și Constanța sunt complet izolate, după ce autoritățile au decis închiderea drumurilor naționale. În Capitală, încă de dimineață, au fost probleme pe mai multe trasee RATB. Pe bulevardul Dacia mașinile au făcut slalom printre pietoni, care au mers pe șosele, întrucât trotuarele erau blocate de zăpadă. La metrou e aglomerație în mai multe stații de dimineață.

CFR Călători a anunțat că 148 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii.

Consiliul de Administrație al companiei de drumuri (CNAIR) a decis revocarea din funcție a șefului companiei, Cătălin Homor, pe motiv că acesta nu s-a achitat corespunzător de obligațiile sale privind deszăpezirea. Angajați ai companiei afirmă că locul acestuia va fi deținut interimar, în mod paradoxal, de Cristian Andrei, directorul responsabil cu activitățile de deszăpezire, potrivit unor surse Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.