Profesorul care a înființat primul cabinet de meditații înregistrat la ANAF e subiect de film

FOTO: Captură video/Luna Film
FOTO: Captură video/Luna Film

Un profesor de matematică din Bistrița a ajuns subiectul unui film documentar care va rula zilele acestea la Astra Film Festival. Potrivit bistriteanul.ro, Dorin Ioniță, în vârstă de 54 de ani, a ieșit din sistemul național de educație în urmă cu 10 ani.

Profesorul a înființat primul cabinet de meditații înregistrat la ANAF și de atunci lucrează cu elevii care vor să-și îmbunătățească cunoștințele la matematică.

Cabinetul de meditații a fost înființat în apartamentul său. O cameră este o mini sală de clasă, cu scaune, bănci și o tablă. Elevii care vin la el la meditații ajung pe baza recomandărilor. Mai exact, dacă unui elev îi place cum decurg meditațiile și învață ceva din ce predă, îi trimite și alți colegi.

Povestea profesorului l-a impresionat pe documentaristul Alex Brendea, care a făcut un film despre povestea lui. „Visez o școală în care nimeni și nimic să nu se predea, să se scape de tirania profesoratului”, spune Dorin Ioniță, în trailerul făcut public de Alex Brendea.

În ceea ce privește învățământul public, de câteva luni, în spațiul public se dezbate un proiect de lege prin care profesorii ar putea avea statut de autoritate publică. Printre altele, asta presupune că toți cei care agresează cadrele didactice vor fi sancționați mai dur și cercetați penal.

Inițiatorii legii care se află acum în Parlament spun că în ultimii ani peste 70 de mii de profesori din România au fost agresați.

Noul statul al profesorilor va fi similar cu cel al magistraților sau al polițistilor, de exemplu. Asta înseamnă  vor trebui să lucreze pânâ la 8 ore pe zi, dar pe de altă parte, nu vor mai putea să facă meditații.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.