Profesorii vor fi obligați să declare în scris că nu-și meditează proprii elevi

FOTO: Pexels/Pixabay.com

FOTO: Pexels/Pixabay.com

Profesorii vor fi obligați să declare în scris, până la finalul anului, că nu oferă meditații contra cost elevilor din clasale la care predau.

Declarația de interese a putut fi depusă încă din luna februarie, când profesorii au fost informați cu privire la procedură și au semnat în acest sens o notă de informare. În timp ce mulți au completat chiar atunci documentul, alții abia acum se pregătesc. 

În declarație profesorul trebuie să-și treacă numele și prenumele, adresa, datele din buletin, trebuie să noteze numele și adresa școlii, dar și ce normă didactică are. În declarație se completează apoi disciplina, clasa la care predă și anul școlar în curs. Documentul trebuie să fie datat și semnat. 

În sistemul de învățământ românesc sunt peste 200.000 de cadre didactice, potrivit datelor din august 2023 ale Ministerului Educației, care trebui să depună această declarație de interese. Prevederea există deș apte ani în Codul de Etică însă, de cele mai multe ori, nu a fost luată în serios. 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version