Profesorii nu vor mai intra cu catalogul în clasă. Cum pot opta părinții doar pentru cursuri online

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Ministrul Educației, Minica Anisie, a declarat că profesorii vor fi încurajați să folosească agende personale pentru a nota elevii și să treacă în catalog notele și absențele la sfârșitul orelor. De asemenea, o altă variantă este catalogul electronic.

Catalogul poate fi completat și după cce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. (…)

De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi24

Ministrul Educației a mai spus și că elevii care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc pot face școala doar online, pentru a evita riscut infectării cu coronavirus.

Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online. Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale. (…) 

Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a mai spus ministrul Anisie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.