Profesor universitar condamnat la 8 ani de închisoare cu executare

gheorghe țarălungă
Gheorghe Țarălungă. Foto: Captură YouTube Litoral TV

Profesorul universitar doctor Gheorghe Țarălungă, fost decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, relatează ziuaconstanta.ro.

Studentul grec Evangelos Faloutsos, cel care i-a oferit mita pentru a promova niște examene, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Sentința a fost dată de Curtea de Apel Constanța și este definitivă.

Gheorghe Țarălungă, profesor de „Farmacologie, Farmacoterapie și Farmacie Clinică” și totodată colonel în rezervă, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2015 pentru 11 infracțiuni de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit la acea dată, procurorii arătau că, în cursul lunii ianuarie 2015, inculpatul Gheorghe Țarălungă, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, a primit de la 10 studenți sume cuprinse între 200 și 600 euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene.

La data de 28 ianuarie 2015, pentru același motiv, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit lui Gheorghe Țarălungă suma de 200 euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa.

În aceeași zi s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, mai notau procurorii.