Producătorul înghețatei Amicii e în faliment

FOTO: ponce_photography/Pixabay.com
FOTO: ponce_photography/Pixabay.com

Producătorul înghețatei Amicii, Kubo Ice Cream Company, pe piață din 1994, a intrat în faliment. Compania se afla în insolvență de la sfârșitul anului 2016. Potrivit Profit.ro, producătorul de înghețată trebuie să plătească 3,6 milioane de euro către creditori. Cele mai mari datorii sunt către BRD, ING și Unicredit, iar la bugetul de stat există o restanță de 1,5 milioane de lei.

Kubo Ice Cream are 160 de angajați și este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori naționali de înghețată. Aveau centre de lucru în Arad, Bacău, Baia-Mare, Brașov, București, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Neamț, Pitești și Turda.

Însă, din industria înghețatei a venit și o veste bună la începutul acestui an. Betty Ice, cel mai mare producător român de înghețată, care are afaceri de 30 de milioane de euro, a fost cumpărat de gigantul Unilever.

Compania Betty Ice are o fabrică la Suceava, are 760 de angajați și peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii în mai multe orașe din țară. Unilever mai deține branduri precum Napoca sau Algida.

„În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România și viziunea Unilever sunt combinația ideală pentru viitorul brandului Betty Ice”, a declarat Vasile Armenean, cel care va conduce o companie de sine stătătoare în cadrul Unilever.

Potrivit unor surse din piață, citate de mirsanu.ro, tranzacția a fost de aproximativ 80 de milioane de euro. În 2016, cifra de afaceri a companiei înființate în 1994 de omul de afaceri sucevean Vasile Armenean era de 126 de milioane de lei, iar profitul a fost de 23,3 milioane de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.